Çiçeklerin Bakımı

 ÇİÇEKLERİN BAKIMI

Taze (Buket) Çiçek Bakımı:

Elinizdeki buket çiçeği vazoya yerleştirirken 2 cm alt kısmından kesip suyla temasını sağlayınız yaprakların suya temas etmemesi gerekir. Kullandığınız suyun kireçten arınması ve kimyasal madde barındırmaması gerekir.

Vazoda bulunan su 2 günde bir değiştirilmeli ve aynı şekilde buketin sap kısımları 2 cm kesilmelidir. Serin ve güneş ışığına direkt maruz kalmaması da çiçeğin ömrünü uzatır.

 

 

Salon Bitkisi Bakımı:

Evimizde bitkinin konumlandırılacağı yeri seçerken birçok konuda dikkat etmemiz gerekiyor. Bitkiler uygun miktarda ışık almalı aksi halde karanlık ortamda bulunan bitki canlı ve sağlıklı görüntüsünü kaybedecektir. Işık kaynağı olarak bitkileri pencere yakınına yerleştirirken dikkat edilmesi gereken nokta bitkinin direkt olarak güneş ışığına maruz kalmamasıdır. Birçok bitki fazla güneş ışığından dolayı zarar görmektedir. Yaz-Kış mevsimleri arasında oluşan sıcaklık farkından dolayı pencereye dayanmış bulunan bitkiler zarar görmektedir. Karanlık bir alanda konumlanmak zorunda olunan bitkiler için en iyi çözüm yapay floresan ışıktır.

Bitki ihtiyacı olan tüm besinleri topraktan alır ve bir süre sonra toprak fakirleşir bu nedenle bitkinin türüne, ihtiyacına uygun olan bitki besinini ayda bir veya on beş günde bir vermek gerekmektedir.

Sulama yaparken bitkinin türüne dikkat etmek gerekmektedir. Bazı bitkiler fazla nemi bazıları ise az miktarda su istemektedir. Özellikle kış aylarında oluşan kuru havalarda sprey ile yağmurlama şeklinde sulama yapmak bitkinin canlılığı açısından oldukça önemlidir. Bitki toprağını parmağımız yardımı ile kontrol ettiğimizde toprağın kuruluk ve nem oranı bize sulama vaktinin gelip gelmediği hakkında en doğru bilgiyi verir. Ayrıca saksı bitkilerinin alt kısmında su birikmemesine dikkat etmeliyiz. Bitki için en sağlıklı su doğal yağmur suyu ve kireçten arındırılmış sulardır. Kireç zamanla bitki toprağına zarar vermektedir.

Bahar ayları saksı değişimi veya toprak değişimi için en uygun aylardır. Şebeke suyu ile sulama yapıyor iseniz toprak üzerinde kireç biriktiği için üç ayda bir 2 cm toprağı saksı üstünden alarak bitkinin ömrünü uzatabilirsiniz. Aynı zamanda en geç iki yılda bir toprak değişimi yapılmalıdır.

Dilşad Çiçekçilik ve Ankara Çiçek Gönderimi olarak saksı veya canlı çiçek ve bunların bakımında ihtiyaç duyulan bitki besinleri, toprak, saksı vb. birçok ürünün teminatı, kullanımı ve bitkinin bakımı konularında her zaman hizmet vermekteyiz.